Savanyú aprólékleves recept
A Savanyú aprólékleves hozzávalói:50 dkg aprólék:
vese, máj, tüdő, szív, kevés, kockára vágott hús,
2 sárgarépa,
1 negyed zeller,
1 csokor petrezselyem,
1 evőkanál olaj,
2 evőkanál liszt,
1 fej vöröshagyma,
kevés őrölt fekete bors,
1 teáskanál citromlé,
1 tojássárgája,
2 evőkanál tejföl,
só
A Savanyú aprólékleves elkészítési módja:
A megmosott, megtisztított belsőségeket a kockára vágott hússal együtt enyhén sós vízben feltesszük főni. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, hosszában félbevágjuk, és a konyhakész zellerrel együtt a levesbe tesszük. Kevés őrölt fekete borsot is adunk hozzá. Beledobjuk a megmosott csokor petrezselymet is. 35 perc alatt megfőzzük, majd az evőkanál olajból és a lisztből rántást készítünk, belereszeljük a megtisztított vöröshagymát, kevés lével felengedjük, csomómentesre keverjük, és a leveshez öntjük. Egyet forralunk rajta, és amikor a leves elkészült, leszűrjük. A megfőtt húsokat 2 centi vékony szeletekre vágjuk, és visszatesszük a levesbe, egy kis citromlével tesszük még ízesebbé. Egy tojás sárgáját 2 evőkanál tejföllel elkeverjük, és a levesestálba tesszük. Ráöntjük a levest, és tálalhatjuk. Tetszés szerint zsemlekockát adhatunk hozzá.
Az aprólékhoz vásárolhatunk sertést, borjút, bárányt, malacot egyaránt, attól függően, hogy a család milyen húst fogyaszt szívesen.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. jún. 1. 06:11
A savanyú aprólékleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.