Mézes fehérrépaleves recept
A Mézes fehérrépaleves hozzávalói:1 kg fehérrépa
1 póréhagyma
1 fej vöröshagyma
só
bors
4 evőkanál méz
2 dl tejszín
3 evőkanál vaj
3 evőkanál liszt
A Mézes fehérrépaleves elkészítési módja:
A zöldségeket vékonyan felszeleteljük, és pár szeletet félreteszünk a tálaláshoz. Vajon megpirítjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, majd lisztszórással sűrítjük. Felengedjük vízzel, és hozzáadjuk a mézet is. Állandó kevergetés mellett felforraljuk (nagyon könnyen leég), és tejszínnel dúsítjuk. Ha nincs időnk figyelni rá, ne lisztszórással sűrítsük, hanem a tejszínnel együtt habarás formájában adjuk hozzá a lisztet. Hátránya hogy több liszt kell hozzá, mert így nincs a liszt pirítva. Tálalásnál a félretett zöldségeket lisztbe forgatjuk, bő olajban kisütjük. Szűrőkanálon lecsöpögtetjük, és a levesbe tesszük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. máj. 29. 05:52
A mézes fehérrépaleves elkészítési módja és hozzávalói.