Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Hagymalevesem recept

Hagymalevesem recept

A Hagymalevesem hozzávalói:
5 fej szálára vágott vöröshagyma
zsiradék
1 mokkáskanálnyi liszt
2 liter víz
fehérbors
curry-por

1-2 leveskocka
5 gerezd apróra vágott fokhagyma v.fokhagymakrém


A Hagymalevesem elkészítési módja:
5 fej szálára vágott vöröshagymát kevés zsiradékon /jelen esetben kacsazsíron/ megpároljuk, majd egy mokkáskanálnyi liszttel szórjuk meg. /ne legyen "vastag" a leve./ Felöntjük 2 liter vízzel, fűszerezzük fehérborssal, curry-porral, sóval, 1-2 leveskockával ízesítjük. Teszünk bele 5 gerezd apróra vágott fokhagymát vagy ennek megfelelő fokhagymakrémet. Kb. 10 percig főzzük.

Kenyeret pirítunk mellé, aki szereti, reszeltsajtot is adhat hozzá.

Nagyon finom, nagyon könnyen elkészíthető leves.

Fotó megtekinthető a naplóm 331. bejegyzésében.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A hagymalevesem elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook