Hagymalevesem recept
A Hagymalevesem hozzávalói:5 fej szálára vágott vöröshagyma
zsiradék
1 mokkáskanálnyi liszt
2 liter víz
fehérbors
curry-por
só
1-2 leveskocka
5 gerezd apróra vágott fokhagyma v.fokhagymakrém
A Hagymalevesem elkészítési módja:
5 fej szálára vágott vöröshagymát kevés zsiradékon /jelen esetben kacsazsíron/ megpároljuk, majd egy mokkáskanálnyi liszttel szórjuk meg. /ne legyen "vastag" a leve./ Felöntjük 2 liter vízzel, fűszerezzük fehérborssal, curry-porral, sóval, 1-2 leveskockával ízesítjük. Teszünk bele 5 gerezd apróra vágott fokhagymát vagy ennek megfelelő fokhagymakrémet. Kb. 10 percig főzzük.
Kenyeret pirítunk mellé, aki szereti, reszeltsajtot is adhat hozzá.
Nagyon finom, nagyon könnyen elkészíthető leves.
Fotó megtekinthető a naplóm 331. bejegyzésében.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2011. máj. 27. 09:09
A hagymalevesem elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.