Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Cékla krémleves recept

Cékla krémleves recept

A Cékla krémleves hozzávalói:
1,5 l húsleves /lehet kockából is/
40 dkg nyers cékla
2 dl főzőtejszín
étolaj
1 közepes fej vöröshagyma
1,5 dl fehérbor vagy rozé
citromlé, citromhéj, só, bors ízlés szerint.


A Cékla krémleves elkészítési módja:
A hagymát apróra vágtam, s az olajon kissé megdinszteltem. A céklát meghámoztam, kis kockákra daraboltam, majd a hagymához téve még 3-4 percig együtt sütöttem. Feleresztettem a húslevessel, hozzáöntöttem a bort, fűszereztem. Fedő alatt addig főztem, míg megpuhult a cékla, majd botmixerrel pürésítettem, s hozzáadtam a tejszínt.

Fotó megtekinthető a naplóm 311-es bejegyzésében.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A cékla krémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook