Cékla krémleves recept
A Cékla krémleves hozzávalói:1,5 l húsleves /lehet kockából is/
40 dkg nyers cékla
2 dl főzőtejszín
étolaj
1 közepes fej vöröshagyma
1,5 dl fehérbor vagy rozé
citromlé, citromhéj, só, bors ízlés szerint.
A Cékla krémleves elkészítési módja:
A hagymát apróra vágtam, s az olajon kissé megdinszteltem. A céklát meghámoztam, kis kockákra daraboltam, majd a hagymához téve még 3-4 percig együtt sütöttem. Feleresztettem a húslevessel, hozzáöntöttem a bort, fűszereztem. Fedő alatt addig főztem, míg megpuhult a cékla, majd botmixerrel pürésítettem, s hozzáadtam a tejszínt.
Fotó megtekinthető a naplóm 311-es bejegyzésében.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2011. máj. 21. 11:01
A cékla krémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.