Mángold /vagy spenót/ puffancs sajtmártással recept
A Mángold /vagy spenót/ puffancs sajtmártással hozzávalói:65 dkg mángold vagy spenót levél a szárával együtt /tetszés szerint lehet több vagy kevesebb is/
3 db egész tojás
15-20 dkg liszt /a tojások nagyságától függ/
3 dkg zsemlemorzsa
1 dkg élesztő vagy annak megfelelő szárított élesztő /én ezt használom/
5 dkg reszelt sajt
só
őrölt feketebors
étolaj
A Mángold /vagy spenót/ puffancs sajtmártással elkészítési módja:
Az alaposan megmosott mángold levelet a szárával együtt megfőzöm, majd alaposan lecsorgatom, kinyomkodom belőle a vizet. Ezután felaprítom késsel vagy elektromos aprítóval. Sózom, borssal ízesítem. Hozzáadom a lisztet, az élesztőt, a tojásokat és a zsemlemorzsát, végül a reszelt sajtot. Galuska szerű legyen a massza, majd 2 teáskanál segítségével forró olajba szaggatom és kisütöm a puffancsokat. Sajtmártással tálaljuk.
Fotó megtekinthető a naplóm 568-569-es bejegyzésében.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2011. máj. 25. 15:19
A mángold /vagy spenót/ puffancs sajtmártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.