Rizsleves húsgombóccal recept

40 dkg pulykahús,
10 dkg rizs,
1 fej vöröshagyma,
2 evőkanál vaj,
1,5 liter húsleves (kockából),
1 tojás,
koriander,
1 csokor petrezselyem,
só,
bors
A Rizsleves húsgombóccal elkészítési módja:
A rizst megmossuk, szétválogatjuk, és beáztatjuk. A vajon megpirítjuk a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát, majd hozzákeverjük a rizst, és rövid pirítás után felöntjük másfél liter kockából készített húslevessel. Amíg az alaplé fő, a pulykahúst hártyáitól megtisztítjuk, megmossuk, és kockákra vágjuk. Ledaráljuk, összekeverjük egy egész tojással, 2 evőkanál levesből kivett rizzsel, sóval, korianderrel ízesítjük. A petrezselymet megmossuk, száráról leszedjük a petrezselyemleveleket, és apróra vagdaljuk, majd a húshoz adjuk. Jól összedolgozzuk, és vizes kézzel apró gombócokat formálunk belőle. A gombócokat a forrásban lévő levesbe tesszük. Kifőzzük, hogy a gombócok feljöjjenek a leves tetejére, és azon mód, melegen tálalhatjuk.
A leves elkészítéséhez megmaradt húslevest is felhasználhatunk. Ha van a mélyhűtőben egy kis máj, azzal is elkészíthetjük a levesbetétnek való gombócokat.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. máj. 26. 05:51
A rizsleves húsgombóccal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.