Édes mustáros karaj gratenburgonyával recept
Az Édes mustáros karaj gratenburgonyával hozzávalói:70 dkg sertéskaraj csont nélkül,
1 evőkanálnyi olaj,
3 evőkanálnyi mustár,
1 evőkanálnyi méz,
2 evőkanálnyi liszt,
1 evőkanálnyi vaj,
1 kg burgonya,
2,5 dl tejszín,
1,5 dl olvasztott vaj,
só,
bors
Az Édes mustáros karaj gratenburgonyával elkészítési módja:
A karajt kiklopfoljuk, megsózzuk, őrölt borssal megszórjuk, majd egy serpenyőben elősütjük. A húsokat kiemeljük, a visszamaradt zsiradékban elkeverjük a mustárt, a mézet, egy kevés vizet, és az egészet kiforraljuk. A húsokat visszatesszük a serpenyőbe, és készre pároljuk. A burgonyát vékony karikákra vágjuk, de nem vágjuk teljesen át, hogy a szeletek egyben maradjanak, és kivajazott hőálló tálba tesszük. Az olvasztott vajat a tejszínnel, sóval és borssal összekeverjük, majd a burgonyákra öntjük. Sütőben, 180 ºC-on, 25-30 perc alatt készre sütjük. A burgonya méretétől függően a sütési idő kicsivel hosszabb vagy rövidebb is lehet.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. márc. 13. 06:35
Az Édes mustáros karaj gratenburgonyával elkészítési módja és hozzávalói.