Széna-szalma recept

A Széna-szalma hozzávalói:
10 friss tojás,
1 kg liszt,
15 dkg porcukor,
10 dkg rumban áztatott mazsola,
18 dkg darált dió.


A Széna-szalma elkészítési módja:
A lisztből a tojásokkal gyúrjunk 2 nagy levél tésztát, és vágjuk gömbölyű metéltre. A metélt egyik felét főzzük ki sós vízben, szűrjük le, és forgassuk bele forró vajba. A másik felét forró zsírban süssük rózsaszínre. Tűzálló tálba rétegezve rakjuk le a tésztát. Az alsó réteg főtt tészta legyen, melyre szórjunk porcukorral, és mazsolával elkevert darált diót. Erre egy réteg zsírban sült tészta következik. Folytassuk addig a rétegezést, míg a tészta el nem fogy. Előmelegített sütőben néhány percig süssük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A széna-szalma elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook