Széna-szalma recept

10 friss tojás,
1 kg liszt,
15 dkg porcukor,
10 dkg rumban áztatott mazsola,
18 dkg darált dió.
A Széna-szalma elkészítési módja:
A lisztből a tojásokkal gyúrjunk 2 nagy levél tésztát, és vágjuk gömbölyű metéltre. A metélt egyik felét főzzük ki sós vízben, szűrjük le, és forgassuk bele forró vajba. A másik felét forró zsírban süssük rózsaszínre. Tűzálló tálba rétegezve rakjuk le a tésztát. Az alsó réteg főtt tészta legyen, melyre szórjunk porcukorral, és mazsolával elkevert darált diót. Erre egy réteg zsírban sült tészta következik. Folytassuk addig a rétegezést, míg a tészta el nem fogy. Előmelegített sütőben néhány percig süssük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2011. márc. 19. 01:07
A széna-szalma elkészítési módja és hozzávalói.