Túrógombóc sajtmártással recept



1/2 kg túró
70 g zabkorpa
2 tojás
petrezselyem
só
sajtmártáshoz:
bármilyen sajt, amit szeretsz
tejszín
szerecsendió
A Túrógombóc sajtmártással elkészítési módja:
Túrógombóc: A tojást szétválasztom, sárgájával elkeverem a többi hozzávalót, fehérjét habbá verem és ezt is bele kanalazom. Kb. 1 órára hűtőbe teszem, majd nudlikat, vagy gombócokat formálok belőlük és forrásban lévő vízben megfőzöm. A sajtot (esetleg többféle sajtot) lereszelem és tejszínnel összefőzöm, közben szerecsendiót teszek bele. Szándékosan nem írtam mennyi tejszínt tegyetek bele, ez függ a fogyókúra tipusától és ízléstől.:)
Figyelem, ez a gombóc hamar megfő, ahogy feljött a víz tetejére, érdemes kiszedni. Ha nem jön föl a víz tetejére, akkor nem volt elég kemény a tojás habja, akkor se főzd 3-4 percnél tovább!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: kisgé, 2006. aug. 29. 14:00
A túrógombóc sajtmártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.