Édes-savanyú sertéscsíkok recept
Az Édes-savanyú sertéscsíkok hozzávalói:50 dkg sertéscomb
25 dkg rizs
1 közepes fej vöröshagyma
2 sárga
1 zöld és 1 piros paprika
1 kis doboz darabolt ananászkonzerv
1 hegyes erőspaprika
5 dkg pirított sósmogyoró
1 evőkanál 10%-os ecet
1 evőkanál méz
4 evőkanál szójaszósz
2-3 evőkanál olaj
csípős fűszerpaprika
só
Az Édes-savanyú sertéscsíkok elkészítési módja:
A sertéshúst vékony csíkokra vágjuk, a vöröshagymát apró kockákra vágjuk. Az ananász levét leöntjük. Az ananász- és hagymakockát tálba tesszük, leöntjük a szójaszósszal, belekeverjük a húscsíkokat, és 20 percig pácoljuk. A rizst a szokásos módon elkészítjük. Közben a paprikákat megmossuk, vékony csíkokra metéljük, a hegyespaprikát karikázzuk. Az olajat serpenyőben megforrósítjuk, és a lecsöpögtetett húst adagonként hirtelen aranybarnára sütjük. Tányérra szedjük, sózzuk, meghintjük a csípős fűszerpaprikával. A visszamaradt zsiradékon 1-2 perc alatt megpirítjuk a feldarabolt paprikát, hozzáöntjük a szójás-hagymás ananászt és a mogyorót. Kb. 5 perc párolás után ecettel és mézzel ízesítjük, végül beletesszük a húst, és összemelegítjük. A rizzsel tálaljuk.
Nagyon finom étel, az ecettel és a mézzel lehet ízlés szerint variálni.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: moncsicsi83, 2008. jún. 9. 22:48
Az Édes-savanyú sertéscsíkok elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.