Hurkás rakott krumpli recept
A Hurkás rakott krumpli hozzávalói:1,5 kg burgonya
80 dkg májas hurka
1 nagy tejföl
ételízesítő
bors
esetleg 10 dkg reszelt sajt a tetejére
A Hurkás rakott krumpli elkészítési módja:
A hurkát néhány órára a fagyasztóba tesszük. A megmosott krumplit héjában megfőzzük. A hurka héját lehúzzuk, a krumplit meghámozzuk, mindkettőt felkarikázzuk, és a kivajazott tepsibe az ételízesítős, borsos tejföllel rétegezve lerakjuk. Tetejére tejföl kerüljön, esetleg reszelt sajt, de anélkül is finom. Meleg sütőben (5-ös fokozat) kb. 35 perc alatt készre sül.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: moncsicsi83, 2008. jún. 7. 20:31
A hurkás rakott krumpli elkészítési módja és hozzávalói.