Trüffeltorta recept
A Trüffeltorta hozzávalói:2,5 dl tejszín
20 dkg étcsokoládé
2 tojás
6 dkg liszt
Fél teáskanál sütőpor
1 evőkanál kakaó
6 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál csokoládéforgács
friss gyümölcsök a díszítéshez
A Trüffeltorta elkészítési módja:
A tejszínt felmelegítjük, de nem forraljuk, feloldjuk benne a csokoládét, és két órára behűtjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (gázsütő 2. fokozat). A tojásokat kettéválasztjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval. A cukrot, a vaníliás cukrot habosra keverjük a tojássárgájákkal. A fehérjét kemény habbá verjük. A lisztes keverékkel felváltva a cukros krémbe keverjük. A masszát a formába simítjuk, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. A csokoládés tejszínt a kézi robotgéppel 10 percig habosra verjük. A tortát vízszintesen kettévágjuk, és megkenjük a krém felével. Összeillesztjük a tortát, és a maradék krémet a tetejére és az oldalára kenjük. A tortát bőségesen megszórjuk csokoládéforgáccsal, és friss gyümölcsökkel díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: moncsicsi83, 2008. jún. 4. 21:47
A trüffeltorta elkészítési módja és hozzávalói.