Tojás-sajt saláta recept
A Tojás-sajt saláta hozzávalói:4 db főtt tojás
15 dkg reszelt trappista (ízlés szerint lehet másféle sajt is)
2 dl natúr joghurt
só
bors
dijoni mustár (aki szereti fokhagyma krémmel megbolondíthatja)
1/2 kg szeletelt rozskenyér (ízlés szerint más is lehet) megpirítva
A Tojás-sajt saláta elkészítési módja:
A főtt tojásokat és a sajtot tormareszelőn lereszeljük, majd favillával vagy feldobva összerázzuk, hogy ne törjön össze a reszelék. A joghurtot ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal (lehetőleg friss őrlemény) és a mustárral. Kis habverővel összekeverjüka johurtot, és ráöntjük a reszelt tojásra és sajtra. Óvatosan kanállal összekeverjük, kb. 20 percre a hűtöbe tesszük összeérni, majd a pirított kenyérszeletkékkel tálaljuk. Aki szereti, apróra vágott snidlinget szórhat a megkent kenyerekre.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: moncsicsi83, 2008. jún. 2. 21:07
A tojás-sajt saláta elkészítési módja és hozzávalói.