Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Tojás-sajt saláta recept

Tojás-sajt saláta recept

A Tojás-sajt saláta hozzávalói:
4 db főtt tojás
15 dkg reszelt trappista (ízlés szerint lehet másféle sajt is)
2 dl natúr joghurt

bors
dijoni mustár (aki szereti fokhagyma krémmel megbolondíthatja)
1/2 kg szeletelt rozskenyér (ízlés szerint más is lehet) megpirítva


A Tojás-sajt saláta elkészítési módja:
A főtt tojásokat és a sajtot tormareszelőn lereszeljük, majd favillával vagy feldobva összerázzuk, hogy ne törjön össze a reszelék. A joghurtot ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal (lehetőleg friss őrlemény) és a mustárral. Kis habverővel összekeverjüka johurtot, és ráöntjük a reszelt tojásra és sajtra. Óvatosan kanállal összekeverjük, kb. 20 percre a hűtöbe tesszük összeérni, majd a pirított kenyérszeletkékkel tálaljuk. Aki szereti, apróra vágott snidlinget szórhat a megkent kenyerekre.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A tojás-sajt saláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook