Póréhagymás gnocchi recept
A Póréhagymás gnocchi hozzávalói:A tésztához:
50 dkg főtt burgonya
25 dkg liszt
1 tojás
1 evőkanál tej
só
bors
A póréhagymás öntethez:
1 szál póréhagyma
kevés vaj
besamel
só
bors
szerecsendió
ételízesítő
A gnocchi tetejére:
15 dkg reszelt sajt
1/2 csomag apróra vágott petrezselyem
A Póréhagymás gnocchi elkészítési módja:
1.) A burgonyát megmossuk, kockákra vágjuk, és forró, sós vízben megfőzzük. A burgonyát picit lecsepegtetjük, és áttörjük. Megvárjuk, míg kihűl, és összekeverjük a többi hozzávalóval és gombóccá gyúrjuk. 1 órára a hűtőbe tesszük. 2.) Ha lejárt az egy óra, elővesszük a hűtőből a tésztát, lisztezett deszkán átgyúrjuk (itt lehet, hogy felvesz még egy kis lisztet), ujjnyi vastag rudakat sodrunk belőle, és 2-3 centis darabokra vágjuk. 3.) Póréhagyma-öntet: Egy teflonban megolvasztunk egy darabka vajat és rászórjuk a megmosott, felkarikázott póréhagymát, majd megsózzuk, megborsozzuk és puhára pároljuk. 4.) Egy külön kislábasban besamelt készítünk, majd nyakon öntjük vele a póréhagymát. Megszórjuk egy kis borssal, szerecsendióval és ételízesítővel. 5.) Egy nagy lábasban sós vizet forralunk és beledobáljuk a gnocchikat. Ha feljönnek a víz tetejére, óvatosan megforgatjuk őket, és pár perc alatt puhára főzzük. Végül kihalásszuk, és leöblítjük őket. 6.) A leöblített gnocchikat egy jénaiba öntjük, összekeverjük a forró póréhagymás öntettel, ráreszelünk 12-15 dkg sajtot, megszórjuk petrezselyemmel és forrón tálaljuk. Mirza
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2015. máj. 4. 06:50
A póréhagymás gnocchi elkészítési módja és hozzávalói.