Epres joghurtalagút recept


1 doboz babapiskóta
2dl eperlé
2 ek. cukor
25dkg eper
0,7 dkg zselatin
0,7 dl víz
2dl natúr joghurt
2dl tejszín
1 citrom leve
12 dkg porcukor
Az Epres joghurtalagút elkészítési módja:
Az eperlében feloldjuk a cukrot,a piskótákat megmártjuk benne,majd sorban egy folpackkal kibélelt őzgerincformába rakosgatjuk.A joghurtot símára keverjük a porcukorral és a citromlével,beleforgatjuk a habbá vert tejszínt,majd lassan hozzáadjuk a vízben feloldott zselatint. A joghurtos krém felét belekenjük a babapiskótával kibélelt őzgerincformába,majd fejjel lefelé belenyomkodjuk a kicsumázott,megmosott eperszemeket.Rásimítjuk a többi krémet is,végül a megmaradt babapiskótával(amit szintén belemártogatunk az eperlébe)kirakjuk a tetejét. Legalább 4 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Ha befőttes eperből öntjük ki a levét,az általában cukros,így ahhoz nem kell cukrot adni.Viszont én friss epret tettem a közepébe,nem pedig a befőtteset.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Wanesz, 2011. ápr. 10. 09:22
Az epres joghurtalagút elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.