Máglyarakás - ahogy mi szeretjük recept


4 dl tej
10 dkg cukor
4 dkg rama margarin
4 tojás
4 zsemle
25 dkg alma
1dkg őrölt fahéj
10 dkg barackíz
A Máglyarakás - ahogy mi szeretjük elkészítési módja:
1. A tejből,a cukor és a Rama margarin feléből meg a tojássárgájából öntetet készítek,amibe a felszeletelt(kockára vágott) zsemléket beáztatom.Az almákat kicsumázom,felkarikázom,fahéjjal ízesítem,és a saját levében megpárolom. 2.A maradék Ramaval kikent tepsibe teszem a zsemleszeletek felét.Rárakom az almaszeleteket,majd megint befedem a megmaradt zsemleszeletekkel.(én még közte megszórom fahéjjal) 3.Előmelegített sütőben 25-30 percig sütöm.Közben a tojásfehérjét kemény habbá verem,a maradék cukorral és barackízzel ízesítem. 4.A megsült tészta tetejére kenem a habot,s a sütőbe vissztéve szép barnára sütöm. Mazsolával lehet díszíteni(én nem szoktam:) ) 5.Kockára vágva,melegen tálalom. (hidegen is fini)
Én 2x annyi hozzávalóból csinálom meg,mert szerintem kevés lenne egy 4 tagú családnak ennyi hozzávalóból :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Wanesz, 2010. máj. 29. 12:41
A máglyarakás - ahogy mi szeretjük elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.