Rózsi szelet recept


40 dkg liszt
1 tojás
1 sütőpor
1 citrom reszelt héja
15 dkg margarin
16 dkg cukor
tej
barackíz
25 dkg porcukor
3 tojássárgája
1 citrom leve
A Rózsi szelet elkészítési módja:
Lisztet, tojást, sütőport, margarint, cukrot és a citromhéját összegyúrjuk tejjel, 3 részre osztjuk, egyikbe kakaót gyúrunk. Tepsi nagyságúra nyújtjuk az egyik sárga tésztát, beletesszük a tepsibe és megkenjük a barackízzel, rátesszük a kakaósat ezt is megkenjük a lekvárral és a tetejére a másik sárga tésztát. Sütjük. Máz: a porcukrot a tojássárgájával és a citrom levével habosra keverjük és a forró tésztára öntjük. Ha megszilárdult szeletelhetjük.
Másféle lekvárt is használhatunk, ne legyen túl darabos.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Vica30, 2007. júl. 11. 23:06
A rózsi szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.