Rózsi szelet recept

Elkészítési idő 60 perc

A Rózsi szelet hozzávalói:
40 dkg liszt
1 tojás
1 sütőpor
1 citrom reszelt héja
15 dkg margarin
16 dkg cukor
tej
barackíz
25 dkg porcukor
3 tojássárgája
1 citrom leve


A Rózsi szelet elkészítési módja:
Lisztet, tojást, sütőport, margarint, cukrot és a citromhéját összegyúrjuk tejjel, 3 részre osztjuk, egyikbe kakaót gyúrunk. Tepsi nagyságúra nyújtjuk az egyik sárga tésztát, beletesszük a tepsibe és megkenjük a barackízzel, rátesszük a kakaósat ezt is megkenjük a lekvárral és a tetejére a másik sárga tésztát. Sütjük. Máz: a porcukrot a tojássárgájával és a citrom levével habosra keverjük és a forró tésztára öntjük. Ha megszilárdult szeletelhetjük.

Másféle lekvárt is használhatunk, ne legyen túl darabos.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rózsi szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook