Sárgabarackos-almás palacsintatorta recept
25 perc
354 kcal
20 dkg sárgabarackkompót
4 alma (jonagold)
3 dkg vaj
5 dkg cukor
12 édes palacsinta
1,5 dl almalé
fahéj
A Sárgabarackos-almás palacsintatorta elkészítési módja:
Az almákat meghámozzuk, magházukat kivájjuk, húsukat felszeleteljük, és a vajban aranysárgára pirítjuk. Cukorral megszórjuk, és enyhén karamellizáljuk, majd az edényből kivesszük. Az edénybe öntjük az almalevet, és a felére pároljuk. A palacsintákat meglangyosítjuk (a palacsinták közé alufóliát teszünk, és 10 percre meleg sütőbe rakjuk, majd a fóliát eltávolítjuk.) 1 palacsintát nagy tálra teszünk, megrakjuk a barackokkal, a pirított almadarabokkal, megszórjuk fahéjjal, és a következő palacsintával befedjük. Ezt addig folytatjuk, míg a hozzávalók elfogynak. A tetejére palacsinta kerüljön, melyet fahéjjal és cukorral szórunk meg. A szirupos almalével meglocsoljuk, négyfelé vágva kínáljuk.
Alma helyett körtét, almalé helyett narancslevet, fahéj helyett őrölt gyömbért, sárgabarackbefőtt helyett narancslekvárt is használhatunk. Ha így készítjük, akkor a cukor negyedére lesz csak szükségünk!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 573a840463, 2007. júl. 11. 21:05
A sárgabarackos-almás palacsintatorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.