Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Diós-csokoládés keksz recept

Diós-csokoládés keksz recept

Kalória egy d

A Diós-csokoládés keksz hozzávalói:
25dkg finomliszt
egy-egy késhegynyi sütőpor és só
25dkg cukor
25dkg finomra darált dió
10dkg durvára vágott dió
2 tojás
20dkg margarin
20dkg étcsoki
a tepsi kikenéséhez: zsír és liszt.


A Diós-csokoládés keksz elkészítési módja:
A lisztet a sütőporral meg a sóval összekeverjük, majd a cukorral, a dióval, a tojásokkal meg a szobahőmérsékletű margarinnal összegyúrjuk. a csokoládét apró kockákra vágjuk, és a tésztába keverjük. dió nagyságú gömböket formálunk belőle, ezekből 5x4-et zsírozott, lisztezett tepsire rakosgatunk. előmelegített sütőben, közepesnél erősebb lánggal kb 10 percig sütjük,ezalatt szétterülve megsülnek.

Száraz helyen sokáig eláll!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A diós-csokoládés keksz elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook