Diós-csokoládés keksz recept


25dkg finomliszt
egy-egy késhegynyi sütőpor és só
25dkg cukor
25dkg finomra darált dió
10dkg durvára vágott dió
2 tojás
20dkg margarin
20dkg étcsoki
a tepsi kikenéséhez: zsír és liszt.
A Diós-csokoládés keksz elkészítési módja:
A lisztet a sütőporral meg a sóval összekeverjük, majd a cukorral, a dióval, a tojásokkal meg a szobahőmérsékletű margarinnal összegyúrjuk. a csokoládét apró kockákra vágjuk, és a tésztába keverjük. dió nagyságú gömböket formálunk belőle, ezekből 5x4-et zsírozott, lisztezett tepsire rakosgatunk. előmelegített sütőben, közepesnél erősebb lánggal kb 10 percig sütjük,ezalatt szétterülve megsülnek.
Száraz helyen sokáig eláll!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: LoLiNa, 2007. júl. 11. 06:55
A diós-csokoládés keksz elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.