Szedres túrótorta recept
A Szedres túrótorta hozzávalói:15 db babapiskóta
80 dkg szeder
60 dkg túró
250 ml görög joghurt
5 ek porcukor
250 ml habtejszín
3 ek zselatin
100 ml kávé
A Szedres túrótorta elkészítési módja:
Egy 26 cm-es kapcsos tortaforma aljára helyezzük a kávéba áztatott piskótákat. A friss szedret átválogatjuk, és 200 g-ot félreteszünk a díszítéshez. Összeforgatjuk a cukrot, túrót és a gyümölcsös joghurtot. A tejszínt kemény habbá verjük, ezután a túrókrémet és a maradék szedret óvatosan összeforgatjuk. Ha zselatinport használunk, a hideg vízzel elkevert port alacsony hőfokon feloldjuk, 2-3 ek túrómasszával elkeverjük, majd a maradék túrómasszához keverjük. A krémet a piskótára simítjuk. Végül a torta tetejét a félretett szedreket helyezzük, leöntjük színes tortazselével. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
tepsi mérete: 26 cm
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2014. jún. 4. 08:30
A szedres túrótorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.