Huszárcsók/lekváros pötty recept



14 dkg vaj
7 dkg porcukor
2 tojássárgája
21 dkg liszt
1 citrom reszelt héja
lekvár
A Huszárcsók/lekváros pötty elkészítési módja:
A hozzávalókból (a lekvárt kivéve) hideg vajjal tésztát gyúrunk, majd a hűtőszekrényben pihentetjük. A tésztából kézzel egyforma apró golyókat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, fakanál nyelével lukat nyomunk a közepébe, és lekvárt rakunk bele. 180 fokos előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
Kb. 60 darab lesz belőle :)
Nagyon finom, fémdobozban eláll.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Szasz23X, 2010. nov. 9. 04:17
A huszárcsók/lekváros pötty elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.