Rozsos pogácsa szezámmaggal szórva(kenyérsütőgépben kelesztve) recept
A Rozsos pogácsa szezámmaggal szórva(kenyérsütőgépben kelesztve) hozzávalói:1.5 dl langyos víz,
1 ek.kacsazsír
10 dkg RAMA margarin olvasztva
só
30 dkg fehér liszt
1 ek.búzasikér
10 dkg rozsliszt
1 tojás sárga
10 dkg túró,
1.5 dl tejföl
pici cukor
1 tasak Dr Oetker élesztő
(ha nincs friss,csak ezt használom sütőgépbe,mert volt ami nem kelesztette meg)
A Rozsos pogácsa szezámmaggal szórva(kenyérsütőgépben kelesztve) elkészítési módja:
A hozzávalókat a gép előírása szerinti sorrendben a gép edényébe töltöm,és KELESZTEM!! Miután elkészült,ujjnyi vastagra nyújtom,félbehajtom,és még fél órát kelesztem. Majd ismét nyújtom,megszórom szezámmaggal,apróra szaggatom,ismét hagyom kb.fél órát pihenni a sütőlemezen,majd szép aranyszínűre sütöm.
Másik változat:
Nyújtás után megkentem sajtkrémmel,majd félbehajtottam,és így tovább kelesztettem.Majd egy fél óra múltán ujra kinyújtottam,megszórtam a tetejét szezámmaggal,apró pogikat szaggattam.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: e5520fee56, 2011. okt. 29. 09:40
A rozsos pogácsa szezámmaggal szórva(kenyérsütőgépben kelesztve) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.