Habszelet recept

A Habszelet hozzávalói:
4 tojás fehérje
12 dkg porcukor
8 dkg liszt
3 dkg vaj, vagy margarin (olvasztva, langyosan)
1 citrom reszelt héja (vagy narancshéj)
reszelt csokoládé


A Habszelet elkészítési módja:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Hozzáadagoljuk a porcukrot, lisztet, a megolvasztott margarint, belereszeljük a citromhéjat, csokoládét. Jól elkeverjük. Őzgerinc formában takaréklángon sütjük. 30 perciga sütő ajtaját nem nyitjuk ki! Azután kb. még 10 percig kell sütni. Tűvel ellenőrizzük, hogy mikor kész. Csak hidegen lehet kiborítani. Csokoládéval bevonhatjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A habszelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook