Ischler recept

Az Ischler hozzávalói:
14 dkg sima liszt
14 dkg Rama margarin
7 dkg porcukor
7 dkg darált mandula vagy dióbél
½ citrom reszelt héja
Tölteléknek:
ribizli- vagy málnalekvár
Díszítéshez:
Csokoládémáz,
10 dkg hámozott,
félbevágott mandula, vagy tortadara, vagy cukorka.


Az Ischler elkészítési módja:
A lisztet, margarint, porcukrot, darált mandulát vagy diót, citromhéjat összegyúrva omlós tésztát készítünk. 1 órára a hűtőbe tesszük. Lisztezett deszkán 5 mm vastagságúra nyújtjuk, legfeljebb 3 cm átmérőjű fánkszaggatóval kiszaggatjuk és egymástól 2 cm távolságra kenetlen sütőlapra helyezzük. Középforró sütőben, takarék lángon halvány színűre sütjük. Hamar átsül. A kihűlt lapokból kettőt-kettőt lekvárral összeragasztunk. Csokoládémázba mártjuk, a közepébe félbevágott hámozott mandulát vagy diógerezdet teszünk. Ebből a tésztából kis rudakat is formázhatunk. Forrón vaníliás cukorba forgatjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az ischler elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook