Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gyergyói mandulás patkó recept

Gyergyói mandulás patkó recept

Elkészítési idő 60 perc

A Gyergyói mandulás patkó hozzávalói:
20 dkg
teavaj (vagy margarin)
20 dkg
finom liszt
12 dkg
porcukor
(kristálycukor)
15 dkg
darált mandula
1 csomag vaníliás cukor
1-2 tojás fehérjéje
csipetnyi só
5-6 dkg
étcsokoládé felolvasztva.


A Gyergyói mandulás patkó elkészítési módja:
A hozzávalókat összegyurjuk és rudakat sodrunk a masszából. Kicsit pihentetjük, majd kb. 10 centiméteres darabokra szabdaljuk és a rudacsk ákat patkó formájúra meghajlítjuk. Óvatosan sütőlemezre helyezzük és előmelegített sütőben közepes hőfokon ( kb. 180 C fok), 10-15 perc alatt készre sütjük. Még forró állapotában megszórjuk vaníliás cukorral, a patkóvégeket olvasztott étcsokoládéba mártjuk. Vigyázzunk, mert ha forró könnyen törik, de egyébként ropogós is. Később meglágyul és igen hosszú ideig eltartható.

A mandula helyet készíthető mogyoróval,dióval, héjtalanitott barackmaggal is.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gyergyói mandulás patkó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook