Gyergyói mandulás patkó recept
60 perc
A Gyergyói mandulás patkó hozzávalói:
20 dkg
teavaj (vagy margarin)
20 dkg
finom liszt
12 dkg
porcukor
(kristálycukor)
15 dkg
darált mandula
1 csomag vaníliás cukor
1-2 tojás fehérjéje
csipetnyi só
5-6 dkg
étcsokoládé felolvasztva.
A Gyergyói mandulás patkó elkészítési módja:
A hozzávalókat összegyurjuk és rudakat sodrunk a masszából. Kicsit pihentetjük, majd kb. 10 centiméteres darabokra szabdaljuk és a rudacsk ákat patkó formájúra meghajlítjuk. Óvatosan sütőlemezre helyezzük és előmelegített sütőben közepes hőfokon ( kb. 180 C fok), 10-15 perc alatt készre sütjük. Még forró állapotában megszórjuk vaníliás cukorral, a patkóvégeket olvasztott étcsokoládéba mártjuk. Vigyázzunk, mert ha forró könnyen törik, de egyébként ropogós is. Később meglágyul és igen hosszú ideig eltartható.
A mandula helyet készíthető mogyoróval,dióval, héjtalanitott barackmaggal is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. nov. 26. 17:43
A gyergyói mandulás patkó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.