Méteres fincsi kalács recept
A Méteres fincsi kalács hozzávalói:Tészta:
6 tojás
20 dkg cukor( lehet por vagy kristály is)
1,5 dl olaj
1,5 dl langyos víz
38 dkg liszt
1 cs sütőpor
2 ek kakaópor
1 tk szódabikarbóna
Töltelék:
2 cs főzős pudingpor
7 dl tej
15 dkg cukor
25 dkg margarin
1 rumaroma
Tetejére:
tortabevonó olvasztva
A Méteres fincsi kalács elkészítési módja:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a cukorral, olajjal, vízzel. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és szódabikarbónát, végül hozzákeverjük a tojások keményre vert habját is. A tésztát két részre osztjuk, és az egyik felébe belekeverünk 2 ek kakaóport. A fehér tésztát vajjal kikent őzgerincformában kisütjük (tűpróbával ellenőrizzük), majd ugyan így kisütjük a barna tésztát is. Ha megsült hagyjuk teljesen kihűlni. A pudingot a leírásnak megfelelően megfőzzük, a margarint kikeverjük a cukorral és az aromával. Ha a puding kihűlt akkor hozzádolgozzuk a margarint. A tésztákat ujjnyi vastagra vágjuk és felváltva egy fehér és egy fekete tésztát összeragasztunk a krémmel. A tetejét tortabevonóval vonjuk be. Tálalás előtt megvárjuk, hogy a bevonó megszilárduljon.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2016. dec. 2. 07:01
A méteres fincsi kalács elkészítési módja és hozzávalói.