Párizsis csiga recept
A Párizsis csiga hozzávalói:A tésztához:
80 dkg liszt
5 dkg élesztő
0,5 liter tej
1 evőkanál só
2 dl olaj
2 tojás
A töltelékhez:
0,5 kg reszelt párizsi
30 dkg reszelt sajt
2 kávéskanál tejföl
A tetejét lekenni:
1 felvert tojás
A Párizsis csiga elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kinyújtjuk, majd megkenjük tejföllel és megszórjuk a párizsival és reszelt sajttal. Feltekerjük a tésztát, mintha kakaós csiga lenne, szeletekre vágjuk és tepsibe rakjuk. 30 percet kelesztjük. A tetejét megkenjük sós, felvert tojással, majd készre sütjük előmelegített sütőben.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2016. nov. 29. 17:31
A párizsis csiga elkészítési módja és hozzávalói.