Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Ánizsos főtt marhahús recept

Ánizsos főtt marhahús recept

Elkészítési idő 60 perc

Az Ánizsos főtt marhahús hozzávalói:
75 dkg marhahús
póréhagyma
gyömbér
ánizs
bors

1 dl száraz fehérbor
1 keményítő


Az Ánizsos főtt marhahús elkészítési módja:
A marhahúst 2 cm-esre felkarikázott póréhagymával (1-2 szál újhagyma), egy mokkáskanálnyi gyömbérporral, három-négy szem csillagánizzsal, öt-hat kanál szójamártással, egy kávéskanál egész borssal, annyi vízben, ami jól ellepi, fedő alatt, lassú tűzön puhára főzünk. A húst kiemeljük, vékonyra szeleteljük, a levét leszűrjük. Két kanál fehér borban két kanál keményítőt simára keverünk, a levét ezzel behabarjuk, és lassú tűzön kavargatva kissé besűrítjük. Rzzsel vagy galuskával kínáljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


Az Ánizsos főtt marhahús elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook