Ánizsos főtt marhahús recept
60 perc
Az Ánizsos főtt marhahús hozzávalói:
75 dkg marhahús
póréhagyma
gyömbér
ánizs
bors
só
1 dl száraz fehérbor
1 keményítő
Az Ánizsos főtt marhahús elkészítési módja:
A marhahúst 2 cm-esre felkarikázott póréhagymával (1-2 szál újhagyma), egy mokkáskanálnyi gyömbérporral, három-négy szem csillagánizzsal, öt-hat kanál szójamártással, egy kávéskanál egész borssal, annyi vízben, ami jól ellepi, fedő alatt, lassú tűzön puhára főzünk. A húst kiemeljük, vékonyra szeleteljük, a levét leszűrjük. Két kanál fehér borban két kanál keményítőt simára keverünk, a levét ezzel behabarjuk, és lassú tűzön kavargatva kissé besűrítjük. Rzzsel vagy galuskával kínáljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2009. jún. 1. 19:28
Az Ánizsos főtt marhahús elkészítési módja és hozzávalói.