Aszaltgyümölcsös sonkás borjútekercs recept
60 perc
Az Aszaltgyümölcsös sonkás borjútekercs hozzávalói:
70 dk borjúhús egészben
3 dk csirkehúsleves, leveskockából
10 dk aszalt sárgabarack
12 dk aszalt kimagozott szilva
1 db alma
5 dk mandula
5 dk dió
5 dk vaj
3 szelet sonka
őrölt bors
só
Az Aszaltgyümölcsös sonkás borjútekercs elkészítési módja:
A húsleves felét megmelegítjük, a barackokra és a szilvára öntjük, és kb 30 percig állni hagyjuk. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, a húsukat felkockázzuk. A mandulát vízben 5 percig főzzük, majd lecsöpögtetjük, és a szemeket egymáshoz dörzsölve a héjukat eltávolítjuk. A húst a maximális nagyságúra kiterítjük. Az aszalt gyümölcsökkel, a mandulával, a dióval és az almadarabokkal megtöltjük. Sóval, borssal, meghintjük, felgöngyöljük, és átkötjük. Mély tepsibe tesszük, és a vajban pirosra sütjük. A maradék húslevest ráöntjük, és sütőben megsütjük. Amikor kész, a húst kivesszük, a zsineget eltávolítjuk, a sonkaszeletekbe burkoljuk, és még kb 5 percig sütjük. Alufóliába csomagoljuk, és kb 10 percig az elzárt sütőben hagyjuk, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2009. máj. 29. 15:30
Az aszaltgyümölcsös sonkás borjútekercs elkészítési módja és hozzávalói.