Kétmagos pogácsa recept
A Kétmagos pogácsa hozzávalói:20 dkg főtt krumpli
50 dkg liszt
15 dkg Ráma margarin
2 dl tejföl
1 db tojás
2,5 dk élesztő
1 csapott evőkanál só
kevés cukor
5-5 dkg hántolt pirított napraforgó- és tökmag
A Kétmagos pogácsa elkészítési módja:
A lisztet elmorzsolom a margarinnal (én robotgéppel vagy kenyérsütő géppel dagasztom), hozzáadom az összetört főtt krumplit (ha maradék főtt krumplit használok, akkor a legfinomabb reszelőn lereszelem. Közben az élesztőt egy kevés cukorral addig kevergetem, míg elfolyósodik (ez max. 2 perc), ezt belekeverem a tejfölbe a tojással és a sóval együtt, majd a liszthez adom. Jól kidolgozom, és vége felé hozzáadom a magokat. Hagyom egy órát kelni. Lisztezett deszkán kicsit szétnyomkodom, vastagabbra nyújtom, tetejét bevagdosom, kiszaggatom, egész tojással megkenem és 210 °C-os sütőben megsütöm.
(Aliz konyhája)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. okt. 2. 18:58
A kétmagos pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.