Mascarponés-epres pohárkrém recept
A Mascarponés-epres pohárkrém hozzávalói:40 dkg eper
25 dkg mascarpone
10 dkg fehér csokoládé
2dl habtejszín
10 dkg porcukor
A Mascarponés-epres pohárkrém elkészítési módja:
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét. A mascarponét 5 dkg porcukorral összekeverjük, majd hozzákeverjük a megolvasztott csokit és a kemény habbá felvert tejszínt. A jól megmosott, kicsumázott epernek a felét 5 dkg porcukorral botmixerrel összeturmixoljuk. A megmaradt epret pedig feldaraboljuk. Pohárba rétegezve belekanalazgatjuk a mascarponés krémet, az epermasszát és a feldarabolt epret. Hűtőbe rakjuk, hogy jól lehűljön és az ízek összeérjenek.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2018. ápr. 29. 09:44
A mascarponés-epres pohárkrém elkészítési módja és hozzávalói.