Zsályás-fehérboros szűzérmék kölessalátával recept
A Zsályás-fehérboros szűzérmék kölessalátával hozzávalói:1 közepes cukkini
fél padlizsán
1 lila hagyma
1 kápia paprika
2-3 paradicsom
4-5 szál kakukkfű
olívaolaj
citrom
1 csokor petrezselyem
só
bors
1 jó marék vegyes zöldsaláta-keverék (készen vásárolt)
10 dkg köles
1 sertésszűz
3-4 zsályalevél
0,5 dl száraz fehérbor
1 ek. vaj
A Zsályás-fehérboros szűzérmék kölessalátával elkészítési módja:
A zöldségeket kisebb kockákra vágjuk, majd meglocsoljuk olívaolajjal. Sózzuk-borsozzuk, rászórjuk a kakukkfüvet, és 210 fokos sütőben (10-15 perc alatt) megsütjük. A kölest kb. háromszor annyi sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A megsült zöldségeket összekeverjük a lecsöpögtetett kölessel, sózzuk, borsozzuk, facsarunk rá egy kis citromot, rászórjuk az apróra vágott petrezselymet, és meglocsoljuk olívaolajjal. A salátaleveleket nagyobb tálra rendezzük, és rájuk kanalazzuk a zöldséges kölessalátát. Nagyobb serpenyőben olívaolajat hevítünk. Beledobjuk a zsályaleveleket, majd beletesszük a kisujjnyi vastag szeletekre vágott, sózott, borsozott szűzérméket. Kb. 2 perc alatt pirosra sütjük az egyik oldalukat, aztán megfordítjuk, és a másik oldalukat is sütjük jó 1 percig. Aláöntjük a bort, és lefedve 1-2 percig pároljuk, hogy a hús teljesen megpuhuljon. A végén beledobjuk a vajat, s egyet forralunk rajta - ez picit besűríti a mártást. Leszűrjük, és kis tálacskában a hús mellé kínáljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2018. ápr. 17. 08:39
A zsályás-fehérboros szűzérmék kölessalátával elkészítési módja és hozzávalói.