Tejszínes, gyümölcsös rizstorta recept
A Tejszínes, gyümölcsös rizstorta hozzávalói:26 cm-es formához:
20 dkg rizs
8 dl tej
1 tk vaj
1 citrom reszelt héja
1 cs zselatin (20 g)
5 dl habtejszín
15 dkg cukor
1,5 csomag gyümölcskocsonyapor
20 dkg gyümölcs (ízlés szerint lehet eper, ananász, meggy, kivi, banán… stb)
35 dkg kakaós keksz darálva és 20 dkg vaj
A Tejszínes, gyümölcsös rizstorta elkészítési módja:
A kekszet összedolgozzuk az olvasztott vajjal és egyenletesen belesimítjuk a tortaforma aljába és betesszük a hűtőbe. A rizst a tejjel, cukorral megfőzzük, majd hozzáadjuk a vajat és a citrom reszelt héját. Megvárjuk amíg kihűl. A felvert habtejszínt a kihűlt rizshez adjuk. A zselatint feloldjuk 1,5 dl vízben, megvárjuk amíg langyosra hűl és a rizses-tejszínes krémhez adjuk. Az alapra ráöntjük a rizses masszát, picit dermesztjük, majd kirakjuk a gyümölccsel és ráöntjük a kész gyümölcskocsonyát. A gyümölcskocsonyát a csomagoláson leírtak szerint (1,5 csomag por és 4,5 dl víz) elkészítjük és langyosan öntjük a tortára. Náhány órára hűtőbe tesszük vagy egy éjszakára és másnap szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2018. ápr. 23. 10:27
A tejszínes, gyümölcsös rizstorta elkészítési módja és hozzávalói.