Cseresznyés vagy meggyes pite recept
A Cseresznyés vagy meggyes pite hozzávalói:40 dkg liszt
2 tojás
5 dkg élesztő
4 dkg vaj
1/2 lit tej
4 dkg cukor
1 citromhéj
szóráshoz:
őrölt fahéj
kevés liszt
50 dkg cseresznyét kimagozunk
1-2 EK nagyszemű kristálycukor
A Cseresznyés vagy meggyes pite elkészítési módja:
Élesztőt a tejben megfuttatjuk, tojássárgáját vajjal,cukorral kikavarjuk, hozzáadjuk az élesztős tejet, és a többi lisztet. Lágy galuskatészta szerűséget jól kidolgozzuk, hólyagosra (géppel pár perc) Kézzel 20 perc. Végül a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük.1 órát kelesztjük. A kimagozott gyümölcsre 2 EK lisztet és 1 EK fahájat szorunk és összekeverjük. Egy tepsit kiolajozunk és belerakjuk a tésztát. az elkészitett gyümölcsöt beledobáljuk sorban. Majd meghintjük cukorral, előmelegitett sütőben először nagy lánon 10 percig, majd közepes lángon sütjük tű probáig.Szép pirosra
Süthetjük dióval is, mazsolával vagy télen bármilyen aszalt gyümölccsel is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2013. jún. 3. 11:33
A cseresznyés vagy meggyes pite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.