Savanyú göngyölt hús recept
A Savanyú göngyölt hús hozzávalói:6 szelet kicsontozott tarja
6 db főtt tojás
2 dl tejfől
1 EK liszt
1 citrom leve
3-4 babérlevél
pici olaj
pici cukor
bors
só
1 leves kocka
1 nagyobb vöröshagyma
A Savanyú göngyölt hús elkészítési módja:
A hús szeleteket kiverem,sózom,borsozom,majd mindegyikbe belegöngyölöm a megfőtt tojásokat, rögzittem. A lábasba teszek egy kis olajat hirtelen át forgatom a husikat, majd a leveskockát feloldom kevés vizben és ráöntöm, ráteszem a babérlevelet, az aprora reszelt vöröshagymával puhára párolom fedő alatt.(esetleg a vizet potolom, kislángon párolom) Ha kész kiszedem a húsikat, a megmaradtlevet, a tejfőlbe simára keverem a lisztet és a habarékot ráöntöm cirtom lével pici cukorral izesitem, és fel forralom. Visszahelyezem a húsikat, rizzsel, zsemle- gomboccal, vagy knéglivel tálalom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2013. máj. 20. 14:05
A savanyú göngyölt hús elkészítési módja és hozzávalói.