Sarokház /100 éves recept/
A Sarokház /100 éves recept/ hozzávalói:8 tojás
8 EK liszt
6 EK cukor
3 Ek víz
1 sütőpor
Töltelék:
30 dkg margarin
3 EK hollandkakaó
3-4 csepp viz
25 dkg porcukor
Majd 3-4 dl tejszihab
A Sarokház /100 éves recept/ elkészítési módja:
A tojásokat ketté vesszük, a sárgájában elkeverjük a fél adag cukrot, majd tojásfehérjét a vizzel habbá verjük, a lisztbe elkeverjük a sütőport, a sárgájába tesszük,majd a felvert habbal ovatosan simára kavarjuk. Vagy egy nagyobb tortasütöbe öntjük az egészet vagy 5-6 lapokba külön-külön megsütjük. Margarint a cukorral és a pár csepp vizzel (Azért kell a viz jobban feloldodik a cukor és nem ropog) szitált kakaóval krémmé varázsoljuk. A lapokat meg töltjük, és hideg helyre rakjuk, másnap vizbe márott késsel fel szeleteljük. A tejszinhabot keményre felverjük, és nyómózsákba tesszük és minden szeletet oldalát is ki diszitjük a tejszinhabbal.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2013. máj. 6. 21:29
A sarokház /100 éves recept/ elkészítési módja és hozzávalói.