Mákos rakott kifli recept
A Mákos rakott kifli hozzávalói:8 db vajas kifli
1 citrom
40 dkg meggy (konzerv)
1 rúd vanília
7 dl tej
4 tojás
4 dkg kristálycukor
4 dkg vaj
15 dkg darált mák
10 dkg porcukor
A Mákos rakott kifli elkészítési módja:
A tojásokat ketté választjuk, a sárgájukat habosra keverjük a kristálycukorral, apránként hozzászűrjük a tejet, visszaöntjük a tejeslábasba, és felforrósítjuk (felforralni nem szabad!). A kiflire öntjük, és 15-20 percet áztatjuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A vaj felével kikenünk egy sütőtálat. A mákot összekeverjük 5 dkg porcukorral és felét a tálba szórjuk. Rásimítjuk a krémesre puhult kifli felét, megszórjuk a maradék mákkal, a meggyel, aztán betakarjuk a maradék kiflivel. A tetejére tördeljük a vajat, és a forró sütőben kb. fél óra alatt aranyropogósra sütjük. Közben a tojásfehérjéket csipetnyi sóval félkeményre verjük, majd a porcukorral fényes-tömör habbá verjük. A sütőből kivesszük a kiflirakottat, tetejére simítjuk a habot, és további 10 percre visszatesszük a sütőbe, hogy kissé megpiruljon. Nem túl forrón tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2013. máj. 3. 14:02
A mákos rakott kifli elkészítési módja és hozzávalói.