Rákóczi-túrós recept
A Rákóczi-túrós hozzávalói:Tésztához
15 dkg margarin
30 dkg liszt
8 dkg porcukor
1/2 cs sütőpor
1 tojássárgája
csipett só
Töltelék
4 tojássárgája
10 dkg porcukor
50 dkg turó
1 cs vanilia
1 cirtom héja
Hab-
5 tojás fehérje
20 dkg cukor
A Rákóczi-túrós elkészítési módja:
A tészta készitése: margrint összekeverjük a lisztel,sütőporral, tojásás sárgájával és a pici sóval. Hütőbe tesszük mig elkésitjük a turót. A tojássárgáját a cukorral jól kikeverjük, a turóval vaniliával és a citromhéjjal. A tésztát kinyujtjuk, és kikent tepsibe tesszük, megszurkáljuk és félig megsütjük, majd a turókrémet rákenjük, és meg sütjük. Hab készítése: 5 tojásfehérjét felverjük és 10 dkg cukorral jó keményhabbá verjük. A megmaradt cukorhoz kevés vizet öntünk és jól fel főzzük(kavarni nem szabad) lassan hozzáöntjük a felvert habhoz,és be vonjuk a turót vele. Vissza tesszük a sütőbe 50 fokra csak száritjuk egy főzőkanálal a sütőajtaját kitámasszuk.
A habot tehetjük habzsákba is és csak csíkokat vonunk a habbol, majd a résekbe baracklekvárból csikokat húzunk a hézagokba.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2013. máj. 17. 16:07
A rákóczi-túrós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.