Mézes- mustáros csirkemell recept
70 perc
Zsírszegény
A Mézes- mustáros csirkemell hozzávalói:
4 egész csirkemell- filé
méz
mustár
só
bors
pirospaprika
olívaolaj
A Mézes- mustáros csirkemell elkészítési módja:
A csirkemell filéket mogmossuk. A fűszereket, a mézet és a mustárt ízlés szerint összekeverjük, majd a csirkemelleket minkét oldalon alaposan bekenjük a fűszeres masszával. Tepsibe rakjuk, olivaolajjal meglocsojuk. Alufóliávallefedjük, majd előmelegített sütőbe tesszük.Amikor a hús megpuhult 10 percig még fólia nélkül pirítjuk.
Tetszés szerint lehet tenni melléalmát, hagymát.Nagyon finom ízt ad a husinak.
Érdemes a húst locsolgatni sütés közben is(akár sörrel is, kicsit pikáns, de nagyon finom), hogy ne száradjanak ki a csirkék.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: b1f7cd8514, 2006. nov. 28. 17:24
A mézes- mustáros csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.