Tejföltorta recept


4 nagy pohár tejföl
2 cs. vaniliás cukor
8 evőkanál porcukor
1 cs.étkezési zselatin
1 dl tej
1 cs. ALSA gyümölcskocsonya
eper, málna, ribizli, barack vagy bármilyen gyümölcs
A Tejföltorta elkészítési módja:
A tejfölt a porcukorral, vaniliás cukorral elkeverjük. A tejet feltesszük forrni, addig a zselatint egy pici tejjel morzsalékosra keverjük. Ha forr a tej,a tűzről levéve a zselatint oldódásig keverjük benne, majd beleöntjük a tejfölbe. Jól elkeverjük és vízzel átöblített csatos tortaformába öntjük. Mielőtt teljesen megdermedne, kirakjuk gyümölccsel (kicsit bele is nyomkodjuk, hogy az ALSA-tól ne jöjjön föl a tetejére) és leöntjük a gyümölcskocsonyával. Hűtőben teljes keményedésig lehűtjük.
A fiam barátnőjének készítettem először, mert lisztérzékenysége miatt ezt az édességet ő is fogyaszthatta.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Zsóka2, 2009. jún. 6. 20:09
A tejföltorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.