Almas-túrós rizsfelfújt recept
Az Almas-túrós rizsfelfújt hozzávalói:1 p rizs
2 tojas szetvalasztva
2 sav. alma lereszelve
1 kk fahej
250 gr turo ( joghurtbol lecsopogtetett)
2 kk vaj
5 ek cukor
Csoki sziruphoz:
1 p cukor+ fel p kakao + fel p viz
Az Almas-túrós rizsfelfújt elkészítési módja:
a rizst tejes-vizben vanil cukorral megfozzuk, belekeverjuk a vajat, felretesszuk kihulni. Tojassargajat cukorral habosra keverjuk, hozzaadjuk a reszelt almat, fahejat, a kihult rizst, majd a turot. A feherjet kemeny habba verjuk es ovatosan hozzaadjuk a rizses keverekhez. Kozepes homersekleten 40 percig sutjuk. Csoki sziruphoz valokat 10 percig fozzuk. (en kevesebb ideig szoktam, mert szerintem 10 perc utan nagyon suru lesz)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kumameya, 2009. jún. 8. 14:19
Az almas-túrós rizsfelfújt elkészítési módja és hozzávalói.