Túrótorta áfonyalekvárral recept
A Túrótorta áfonyalekvárral hozzávalói:alap:
3 tojas szetvalasztva
3 ek cukor3 ek olaj
3 ek liszt+sutopor(kb fel kk-nyi)
Turotoltelek:
2 tejszin (2x250 ml)
3 kk instant puding por
fel pohar tej2 ek cukor
fel kilo turo (joghurtbol)
2 ek vanilaroma
3 ek cukor
ontet:
4 ek afonyalekvar
keves viz
A Túrótorta áfonyalekvárral elkészítési módja:
A feherjet habba verjuk, majd hozzaadjuk a cukrot. A sargajat elkeverjuk az olajjal (en lassan folyattam hozza) Ezt vatosan beleforgatjuk a kemeny habba es kerek formaban 185 fokon 15 percig sutjuk (nekem ez egy kicsit sok volt) ezt egy kis vizes likorrel megkenjuk, majd erre tesszuk a turos kevereket: Tejszint felverjuk, belekeverjuk a pudingport, cukrot, majd a turot, vanilaromat es rakenjuk a megsult tesztara. ontet: 4 ek lekvart felhigitunk vizzel, hogy szirupsurusegu legyen es ezt ralocsoljuk a torta tetejere.
http://www.hoxa.hu/?p1=naplo&p2=15617
93.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kumameya, 2011. febr. 23. 10:13
A túrótorta áfonyalekvárral elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.