Csokikrém-mikróban recept


6 dkg Rama
10 dkg keserű csokoládé
3 tojás
1 ek. nescafé
3 ek. cukor
2 ek. konyak
2 dl tej
1 tejszínhabpótlópor (Coop)
1 ek. reszelt csokoládé
A Csokikrém-mikróban elkészítési módja:
A csokoládét a margarinnal megolvasztjuk a mikróban. Utána habosra keverjük. A tojássárgáját összekeverjük a nescaféval, cukorral és konyakkal. Utána az egészet a margarinos csokoládéhoz adjuk. 4 percre mikróba tesszük. 2 perc után alaposan megkeverjük. Ezután a tojásfehérjét felverjük és az előírás szerint elkészített tejszínhab felével együtt a csokoládéhoz keverjük. Tálkákba öntjük, hűtőbe tesszük, majd amikor kihűlt, a maradék tejszínhabbal és csokireszelékkel tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. jún. 8. 10:38
A csokikrém-mikróban elkészítési módja és hozzávalói.