Halloumi salata (a receptet izraeli oldalrol forditottam)
A Halloumi salata (a receptet izraeli oldalrol forditottam) hozzávalói:salata levelek csikozva,
baby salata,
zold uborka ,
cherry paradicsom,
egy sargarepa ,
7-8 gomba ,
200 g halloumi sajt( vagy amennyi tetszik), fenyomag, szezammag
A Halloumi salata (a receptet izraeli oldalrol forditottam) elkészítési módja:
1. a zoldsegeket felszeleteljuk, sargarepat gyufaszal nagysaguakra vagjuk, a gombat megfuttatjuk olivaolaj - vaj kevereken, ebben a serpenyoben enyhen megpiritjuk a fenyomagokat es a szezammagot. Amikor mar minden kesz, a sajtot kockara vagjuk es megpiritjuk ezt is es mindjart meglocsoljuk Teriyaki szosszal, jol osszekeverjuk es raontjuk a salatara, megszorjuk a piritott magokkal, meglocsoljuk egy keves citrommal es kiegeszitettuk ezt a salatat egy kis piritos bagettel, amit megkentunk fokhagymas vajjal.......nyami-nyami!!
Teriyaki szosz receptje:
fel p cukor karamellizalva, ehhez hozzaontunk 1 p szojaszoszt, 1p vizet, beledobunk 6 gerezd fokhagymat, 3 ek gyombert, 20 percig fozzuk. Hutoben, kis uvegben tarolhatjuk a maradekot, sokaig elall.
Halom heberul alom, hat ez a salata lehet halomi (egy kis kiejtes csalassal) ....mint egy alom, olyan csodas!!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: kumameya, 2009. ápr. 27. 14:33
A halloumi salata (a receptet izraeli oldalrol forditottam) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.