Karamellás-diós kocka recept
120 perc
A Karamellás-diós kocka hozzávalói:
15 dkg dió
30 dkg étcsokoládé
15 dkg + 1 tk vaj
39 dkg cukor
csipetnyi só
1 zacskó vaníliás cukor
4 tojás
10 dkg liszt
1-2 tk citromlé
A Karamellás-diós kocka elkészítési módja:
A diót durvára aprítjuk. Az étcsokoládét nagyobb darabokra tördeljük, és 15 dkg felkockázott vajjal együtt gőz fölött megolvasztjuk. A csipetnyi sóval és a vaníliás cukorral együtt hozzáadunk 24 dkg cukrot, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Végül lazán beleforgatjuk a lisztet meg a diót. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. Belesimítjuk a tésztát és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Ha kihült, 1 órára hűtőszekrénybe tesszükk. Közben a maradék cukrot 1 tk. vajjal meg a citromlével szép aranybarnára karamellizáljuk és a süteményen azonnal elosztjuk. Egy vajdarabkán végighúzott késsel a karamellmázba 16 részes négyzethálót rajzolunk. Így a karamell megszilárdulása után a süteményt kenyérvágó késsel könnyen kockákra darabolhatjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2009. jún. 8. 13:08
A karamellás-diós kocka elkészítési módja és hozzávalói.