Epres-túrós kocka recept


60 dkg eper
4 tojásból sütött piskóta
3 evőkanál eperlekvár
50 dkg túró
10 dkg porcukor
1 citrom
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál zselatin
2 dl tejszín
2 csomag gyümölcszselépor
0,5 dl eperszörp
Az Epres-túrós kocka elkészítési módja:
A piskótalapot megfelelő méretű, zsírpapírral bélelt tepsibe fektetjük, majd zsírpapírból magas karimát hajtogatunk köré. Eperlekvárral megkenjük. A túrót szitán áttörjük, porcukorral, vaníliás cukorral és reszelt citromhéjjal ízesítjük. A zselatint kevés vízben feloldjuk, meglangyosítjuk és a túrós krémhez adjuk, végül a kemény habbá vert tejszínt is óvatosan beleforgatjuk. A túrós krémet a lekváros piskótára simítjuk, és 1-2 óra alatt megdermesztjük. A megtisztított eperszemekkel szépen kirakjuk a tetejét. A gyümölcszseléport az előírásnak megfelelő arányban elkeverjük a felhígított eperszörppel, és felforralva, majd langyosra hűtve az eprekre csorgatjuk. Ha megdermedt, kockákra vágva, esetleg tejszínhabsapkával a tetején tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2009. jún. 5. 10:09
Az epres-túrós kocka elkészítési módja és hozzávalói.