Aszaltszilvás marhapecsenye recept


50 dkg marhahús
25 dkg aszalt szilva
2 dl száraz vörösbor
2 dl tejszín
2 marha-húsleveskocka
só, olaj, fokhagyma, fehérbors, babérleveél, rozmaring, borókabogyó
Az Aszaltszilvás marhapecsenye elkészítési módja:
Az olajból és vörösborból páclevet készítünk, ami tartalmaz még összetört fokhagymát, mustárt, fehérborsot, babérlevelet, rozmaringot, sót, borókabogyót. Ezután a húst pár napig fóliába csavarva pácoljuk. A bepácolt húst megtörölgetjük, olajban minden oldalról kicsit megégetjük. Felöntjük az alaplével, és hozzáöntjük az átszűrt páclevet is és ezzel puhára pároljuk. Félidőben hozzáadjuk a megmosott, kimagvazott aszalt szilvát, majd ezzel együtt tovább pároljuk. Ízlés szerint vízzel pótoljuk, ami később elpárolog. A megpuhult húst kivesszük, és a visszamaradt pecsenyelevet tejszínnel besűrítjük.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2009. jún. 2. 22:20
Az aszaltszilvás marhapecsenye elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.