Gombás máj recept
30 perc
Szénhidrátszegény
A Gombás máj hozzávalói:
50 dkg máj
25 dkg gomba
1 dl tejszín
2 evõkanál olaj
1/2 dl vörösbor
2 gerezd fokhagyma
petrezselyem
1 teáskanál reszelt vöröshagyma
ízlés szerint só és törött fekete bors
A Gombás máj elkészítési módja:
Az olajon éppen csak megfuttatom a reszelt vöröshagymát, majd ráteszem a megtisztított és vékony szeletekre vágott gombát. Hozzáadom a tisztított, zúzott fokhagymát, a finomra vágott zöldpetrezselymet. Fedõ alatt, saját levében puhára párolom, majd ha zsírjára sült, lepirítom rajta a kockákra vágott májat. Ráöntöm a vörösbort és a tejszínt, ezután fedõ alatt felforralom. Néhány percnyi párolás után, ha a ragú kissé besűrűsödött, a lángot eloltom alatta, de a fedõt még 5 percig rajtahagyom.
Rizibizivel kínálom.
Csak a tányéron sózom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ördög, 2006. okt. 28. 09:11
A gombás máj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.