Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gesztenyés rolád - sütés nélkül! recept

Gesztenyés rolád - sütés nélkül! recept

Elkészítési idő 30 perc

A Gesztenyés rolád - sütés nélkül! hozzávalói:
1 csomag babapiskóta kb 25 dkg
1 fagyasztott(felengedett) gesztenyemassza
1 puncs pudingpor
1/2 liter tej
ízlés szerint cukor


A Gesztenyés rolád - sütés nélkül! elkészítési módja:
Egy őzgerincsütőt alufóliával kibélelünk,oldalra kihajtjuk. Belenyomkodjuk a megpuhult gesztenyemasszát.Betapasztjuk mindenhol.Egész a tetejéig,mindenhol vékonyan fedje be a fóliás sütőt. Az elkészült puncs-pudingból kicsit beleöntünk az aljába,amikor már langyos.Ebbe 6 db babapiskótát belerakunk 2-2-2.Egymás mellé 2-2,egymás után 3-3. Megint pudingot üntünk rá,aztán 9 db babapiskóta következik.Egymás mellé is 3-3-3,meg egymás mögé is 3-3-3. Ráöntjük a maradék pudingot és keresztben(merőlegesen a bent lévőkre) betakarjuk a maradék babapiskótákkal.Ráhajtjuk a kilógó alufóliát és egy éjszakára hűtőbe tesszük Másnap kifordítjuk az őzgerincsütőből.Jó 1 órát így is állni hagyni,hogy az alulra kerülő piskóták is jobban megpuhuljanak.Utána szeletelhetjük.Nagyon mutatós a gesztenyével bevont,rózsaszín pudingos,sárga pöttyökkel díszített süti és ráadásul nagyon-nagyon finom!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gesztenyés rolád - sütés nélkül! elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook