Gesztenyés rolád - sütés nélkül! recept
30 perc
A Gesztenyés rolád - sütés nélkül! hozzávalói:
1 csomag babapiskóta kb 25 dkg
1 fagyasztott(felengedett) gesztenyemassza
1 puncs pudingpor
1/2 liter tej
ízlés szerint cukor
A Gesztenyés rolád - sütés nélkül! elkészítési módja:
Egy őzgerincsütőt alufóliával kibélelünk,oldalra kihajtjuk. Belenyomkodjuk a megpuhult gesztenyemasszát.Betapasztjuk mindenhol.Egész a tetejéig,mindenhol vékonyan fedje be a fóliás sütőt. Az elkészült puncs-pudingból kicsit beleöntünk az aljába,amikor már langyos.Ebbe 6 db babapiskótát belerakunk 2-2-2.Egymás mellé 2-2,egymás után 3-3. Megint pudingot üntünk rá,aztán 9 db babapiskóta következik.Egymás mellé is 3-3-3,meg egymás mögé is 3-3-3. Ráöntjük a maradék pudingot és keresztben(merőlegesen a bent lévőkre) betakarjuk a maradék babapiskótákkal.Ráhajtjuk a kilógó alufóliát és egy éjszakára hűtőbe tesszük Másnap kifordítjuk az őzgerincsütőből.Jó 1 órát így is állni hagyni,hogy az alulra kerülő piskóták is jobban megpuhuljanak.Utána szeletelhetjük.Nagyon mutatós a gesztenyével bevont,rózsaszín pudingos,sárga pöttyökkel díszített süti és ráadásul nagyon-nagyon finom!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Tikka, 2009. jún. 4. 18:41
A gesztenyés rolád - sütés nélkül! elkészítési módja és hozzávalói.