Tökös süti, más néven Tökkenyér / kezdő háziasszonyoknak is/ recept
40 perc
A Tökös süti, más néven Tökkenyér / kezdő háziasszonyoknak is/ hozzávalói:
40 dkg reszelt tök,v.cukkini,v.patisszon
3 egész tojás
30 dkg kristálycukor
1 vaníliás cukor
2 dl étolaj
1 kk szódabikarbóna
35 dkg liszt
1 sütőpor
10 dkg darált dió
ízlés szerint őrölt fahéj és mazsola
A Tökös süti, más néven Tökkenyér / kezdő háziasszonyoknak is/ elkészítési módja:
A tojásokat összekeverjük a cukorral,a van.cukorral,az étolajjal és a szódabikarbónával.Hozzáadjuk a lisztet,a sütőport, a darált diót,a lereszelt tököt,a mazsolát és a fahéjat. A masszát zsírozott,lisztezett tepsibe tesszük,majd 25 percre az előmelegített sütőbe toljuk.Mire a keveréshez használt tálat és a reszelőt elmossuk, a tökkenyér már kívánkozik is kifelé a sütőből.
Rutinos háziasszonyok megspórolhatják a reszelőmosogatást,na meg gyorsabban kész lesz,ha egyszerre nagyobb mennyiséget gyalulnak le, és a tökös finomság alapanyagát lefagyasztják.
Várjuk meg,amíg a tészta kissé meghül,akkor hintsük meg porcukorral a tetejét és kockákra,vagy téglatestre szeleteljük fel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Tikka, 2009. jún. 2. 14:35
A tökös süti, más néven tökkenyér / kezdő háziasszonyoknak is/ elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.